Δελτίο Τύπου: Αργία Λογιστικών Γραφείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ

Αποχή-Αργία Λογιστικών γραφείων 12,13,16,17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και συμπολίτες

Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις θεωρητικά ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 27/05/2021, ενώ τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία στις 07/07/2021 όπως η ίδια η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε. Μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα δε λειτουργούν όπως πρέπει (παρακρατούμενοι φόροι κ.α.) και αντί να επικρατήσει η απλή λογική και να δοθεί ικανός χρόνος υποβολής, το υπουργείο επιμένει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους, η 27/08/21 μπορεί να παραταθεί μέχρι 10/09/2021.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο συνεχόμενο χρόνο αδιαλείπτως στα γραφεία μας, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε όλα τα ευεργετήματα που αποφασίζει η κυβέρνηση να λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Αντί όμως να υπάρχει μια λογική στις καταληκτικές ημερομηνίες, το χρονικά περιθώρια που δίδονται για τις εργασίες δε θα μπορούσαν να έλθουν εις πέρας ούτε από μηχανές, πόσο μάλλον από ανθρώπους. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να νομοθετηθεί η παράταση καταληκτικών ημερομηνιών σε περίπτωση ασθένειας του λογιστή, οπότε όποιος συνάδελφος αρρωστήσει θα πρέπει να στέλνει τις υποχρεώσεις του από το κρεββάτι του νοσοκομείου.

Για ακόμη μια χρονιά έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας.

Θα θέλαμε ενημερώσουμε το υπουργείο ότι στα γραφεία μας εργάζονται άνθρωποι. Και οι άνθρωποι αυτοί αρρωσταίνουν , έχουν οικογένειες και οι οικογένειες έχουν ανάγκη να ιδωθούν μεταξύ τους, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ:

– Για το διάστημα 12/8-17/8, οι λογιστές θα απέχουν από την εργασία τους και τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

– Για το συγκεκριμένο διάστημα τα γραφεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις χωρίς επισκέψεις. Θα διεκπεραιώνονται μόνο έκτακτες εργασίες και αυτές μόνο εξ αποστάσεως.

– Κάθε φορολογούμενος οφείλει να επικοινωνήσει με το λογιστή του για να ενημερωθεί πότε θα είναι κλειστό το γραφείο, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες εργασίες και να μην τις αφήσει τελευταία στιγμή, γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί.

-Απαιτούμε άμεσα την παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/09

-Απαιτούμε άμεσα την νομοθέτηση εύλογου χρονικού διαστήματος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από την ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος υποβολής.

-Απαιτούμε άμεσα την νομοθέτηση της ασθένειας του λογιστή με μετατόπιση των καταληκτικών ημερομηνιών δηλωτικών υποχρεώσεων για όσο διάστημα νοσεί

Αγαπητοί συμπολίτες

Το κράτος έχει επιλέξει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αναγγέλλοντας μόνο το άνοιγμα της κάθε νέας πλατφόρμας, χωρίς όμως καμία αναφορά για τους ανθρώπους που υλοποιούν την εφαρμογή τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και όπως κάθε ανθρώπινο ον, χρειαζόμαστε ξεκούραση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε φορολογουμένους και επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή.

Μας χρειάζεστε ξεκούραστους και ικανούς να διεκπεραιώνουμε σωστά και αποδοτικά τις εργασίες που μας αναθέτετε. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη στήριξη σας!

Μοίρες 05/08/2021

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Αντιπρόεδρος

Η Γραμματέας

Ο Ταμίας

Τα μέλη